
Om CfU
Find en CfU forsker
Mette Buchardt forsker i uddannelsesreformer og reformprocesser, samt bolig- og skolepolitik.
Jin Hui Li forsker i hvordan migration, intersektionalitet og sociale uligheder har spillet en rolle i skolers udvikling og pædagogiske praksisser, samt hvordan erindringer om skolegang blandt migranter kan kaste lys over skiftende uddannelsespolitikker.
Lone Krogh forsker i universitetspolitik og politik for videregående uddannelser generelt, samt dets indflydelse på studerende på videregående uddannelsesinstitutioner og det omgivende samfund.
Antonia Scholkman er ekspert i muligheder og udfordringer ved teknologi og fremtidens uddannelser.
Gro Hellesdatter Jacobsen forsker i politikker som forsøger at modarbejde segregering i uddannelse, fx fordeling af elever ud fra kriterier som sprog, fagligt niveau, socioøkonomi eller bopæl.
Manté Vertelyte forsker i hvordan politiske, ledelsesmæssige og pædagogiske initiativer adresserer diversitet og inklusion i det danske uddannelsessystem.
Asta Smedegaard Nielsen har ekspertise inden for kommunal sagsbehandling på børneområdet.
Nanna Ramsing Enemarks forskning indebærer ekspertise inden for nationale uddannelsespolitikker om nyankomne elever i folkeskolen.
Ida Spangsberg forsker i, hvordan uddannelsesreformer og inklusionspolitikker omsættes i skolens praksis, og hvordan de påvirker læreres arbejde og elevernes deltagelsesmuligheder.
Lea Høxbroe Højbjerg forsker i fleksible uddannelsesformer herunder anvendelsen af længerevarende praktikophold/juniormesterlære som led i dansk uddannelsespolitik.
Mette Buchardt er ekspert i uddannelsesreformer i den danske velfærdsstat, f.eks. urbanisering og uddannelsespolitik, sekularisering og integrationspolitikker.
Karen Egedal Andreasen bedriver forskning om folkeskolens og erhvervsuddannelsers historie, herunder særligt kvinders uddannelse.
Birthe Lund forsker i bæredygtighed og entreprenørskab i et historisk perspektiv, herunder hvilke pædagogiske og didaktiske praksisser de kræver og har krævet gennem tiden.
Jin Hui Li er ekspert i at undersøge, hvordan køn, race og klasse har formet uddannelseserfaringer og muligheder blandt migranter i nordiske velfærdsstater. Hendes forskning fokuserer på de historiske processer bag racialisering og social stratificering i skolesystemer, og hvordan disse dynamikker påvirker elevers livsbaner og aspirationer over tid.
Manté Vertelyte er ekspert i hverdagslige sociale relationer, skolefølelser samt diversitets- og inklusionspraksisser inden for danske velfærdsstatslige uddannelsesinstitutioner og -systemer med fokus på at integrere historiske og etnografiske metoder.
Gro Hellesdatter Jacobsen bedriver forskning om politiske og pædagogiske initiativer til at modvirke ulighed i uddannelse, og hvordan disse historisk er blevet forbundet med antagelser om etniske, kulturelle og socioøkonomiske forskelle, herunder hvordan ulige uddannelsesresultater er blevet forbundet med segregerede skoler.
Nanna Ramsing Enemark er ekspert i det historiske perspektiv på nyankomne elever i folkeskolen samt hvordan lokal og kommunal uddannelsespolitik implementeres og er blevet det gennem tiden.
Ida Spangsberg undersøger, hvordan historiske og politiske udviklinger har formet nutidige forståelser af inklusion i den danske folkeskole.
Hatice Secilmis Filikci’s bedriver forskning i den historiske baggrund for skolens og uddannelsessystemets håndtering af dysleksi.
Mette Buchardt forsker i uddannelsesreformer og reformprocesser, f.eks. bolig- og skolepolitik, integrationpolitikker i skolen og religion og skole.
Gro Hellesdatter Jacobsen forsker i segregering i folkeskolen, herunder særligt politikker som forsøger at modarbejde segregering gennem elevfordeling. Hun forsker desuden i hvordan anerkendelsen af børns kulturelle literacy (kunst- og kulturforståelse) kan øges i grundskolen.
Manté Vertelyte forsker i hvordan politiske, ledelsesmæssige og pædagogiske initiativer adresserer diversitet og inklusion i det danske uddannelsessystem.
Margit Saltofte forsker i hvordan kreativitet og sociale fællesskaber i folkeskolen formes.
Nanna Ramsing Enemark’s forskning indebærer ekspertise inden for nationale uddannelsespolitikker om nyankomne elever i folkeskolen.
Ida Spangsberg forsker i, hvordan lærere, pædagogiske ledere og elever navigerer inklusionskrav i praksis i folkeskolen.
Hatice Secilmis Filikci’s forskning omhandler ulighed i folkeskolen, særligt i krydsfeltet mellem tosprogethed og ordblindhed.
Marlene Printz Jellesen forsker i deltagelsespraksisser i den danske folkeskole med særlig fokus på in- og eksklusionsprocesser i fagene.
Maria Kirstine Hummelmose bedriver forskning i de faglige deltagelsesmuligheder folkeskolens klasseværelser byder nyankomne elever.
Lea Høxbroe Højbjerg forsker i overgangen fra folkeskole til ungdomsuddannelse, herunder elevers uddannelsesforventninger og uddanelsesvalg, samt elevers skoletræthed.
Karen Egedal Andreasen har viden om transitionen til og bedømmelser i erhvervsuddannelser.
Antonia Scholkmann undersøger, hvordan undervisere på SOSU-uddannelser udvikler deres digitalpædagogiske kompetencer og it-didaktiske scenarier for brug af generativ kunstig intelligens.
Nanna Ramsing Enemark bedriver forskning om hvordan elevers valg af ungdomsuddannelser påvirkes af lokale initiativer og aktører.
Amina Sabah Karim forsker i SOSU-uddannelserne med særligt henblik på deltagelsesmuligheder for bl.a. tosprogede kvinder.
Lea Høxbroe Højbjerg forsker i elevers motivation for og overgang til erhvervsuddannelser.
Mette Buchardt forsker i uddannelsesreformer og reformprocesser.
Manté Vertelyte forsker i hvordan politiske, ledelsesmæssige og pædagogiske initiativer adresserer diversitet og inklusion i det danske uddannelsessystem.
Nanna Ramsing Enemark bedriver forskning om hvordan elevers valg om ungdomsuddannelser påvirkes af lokale initiativer og aktører.
Amina Sabah Karim forsker i SOSU-uddannelserne med særligt henblik på deltagelsesmuligheder for bl.a. tosprogede kvinder.
Lea Høxbroe Højbjerg forsker i elevers overgang til ungdomsuddannelse, herunder deres uddannelsesforventninger og uddanelsesvalg.
Lone Krogh forsker i universitetspolitik og politik for videregående uddannelser, samt dets indflydelse på studerende på videregående uddannelsesinstitutioner og det omgivende samfund, særligt med hensyn til social klasse og diversitet.
Antonia Scholkman forsker i kunstig intelligens på videregående uddannelser, herunder samspillet mellem læring og generativ AI.
Birthe Lund er ekspert i universitetsdidaktik med fokus på innovation, entrepreneørskab og bæredygtighed.
Jin Hui Li forsker i hvordan sociale kategorier som race, køn og klasse produceres i nationale og transnationale uddannelsesinstitutioner.
Manté Vertelyte bedriver forskning om, hvordan diversitet, der knytter sig til køn og race, manifesterer sig fra folkeskolen og til de videregående uddannelser.
Ida Spangsberg Hansen forsker i pædagogisk ledelse af danske uddannelsesinstitutioner.
Mette Buchardt har ekspertise inden for uddannelse i lokale kontekster og ”udkants”-politik.
Nanna Ramsing Enemark forsker i Nordjyske kommunalpolitiske indsatser på uddannelsesområdet.
Lea Høxbroe Højbjerg forsker i sammenhængen mellem skole og det omgivende lokale miljø, særligt med fokus på elevers motivation for uddannelse efter folkeskolen.
Karen Egedal Andreasen har viden om transitionen til og bedømmelser i erhvervsuddannelser.
Lone Krogh er ekspert i unge fra uddannelsesfremmedes hjems møde med universitetsuddannelse.
Manté Vertelyte bedriver forskning om, hvordan diversitet der knytter sig til køn og race manifesterer sig fra folkeskolen til de videregående uddannelser.
Nanna Ramsing Enemark bedriver forskning om, hvordan elevers valg om ungdomsuddannelser påvirkes af lokale initiativer og aktører.
Lea Høxbroe Højbjerg bedriver forskning om elevers uddannelsesvalg og overgang fra folkeskolen til ungdomsuddannelser, herunder erhvervsuddannelser.
Mette Buchardt er ekspert inden for integrationspolitik og dennes relation til uddannelse og velfærdsstatsreformer.
Karen Egedal Andreasen bedriver for tiden forskning inden for kvinders uddannelse og dannelse bl.a. undervisning af flygtninge efter 2. Verdenskrig.
Lone Krogh er ekspert inden for social klasseopdeling, inklusion, diversitet og ulighed på videregående uddannelser.
Gro Hellesdatter Jacobsen bedriver forskning i hvordan voksne kan anerkende kulturel literacy (kunst- og kulturforståelse) hos børn på folkeskoler i og ved udsatte boligområder, samt den bredere ulighed i uddannelse for elever med migrationsbaggrund. Bl.a. forsker Gro Hellesdatter Jacobsen i modtagelsen af ukrainske elever i danske skoler, herunder hvordan fagprofessionelle håndterer dette arbejde i en politiseret kontekst.
Jin Hui Li forsker i, hvordan diskrimination på tværs af race, klasse og køn udfolder sig i danske uddannelsesinstitutioner, med et særligt fokus på migration, intersektionalitet og sociale uligheder.
Manté Vertelyte bedriver forskning om hvordan diversitet der knytter sig til køn og race manifesterer sig fra folkeskolen til de videregående uddannelser.
Asta Smedegaard Nielsen forsker i mediers fremstilling af minoriteter og børn, samt er ekspert inden for in- og eksklusion, herunder racisme og minoriteter.
Hatice Secilmis Filikci’s bedriver forskning i ulighed i krydsfeltet mellem race, klasse og køn.
Ida Spangsberg forsker i, hvordan elever i den danske folkeskole in- og ekskluderes gennem fagprofessionelles løbende vurderinger, og hvordan inklusionsindsatser både kan udfordre og reproducere ulighed, særligt i forhold til børns deltagelsesmuligheder.
Amina Sabah Karim forsker i tosprogede kvinders adgang til samt deltagelsesmuligheder i det danske uddannelsessystem.
Nanna Ramsing Enemark’s forskning indebærer ekspertise inden for nationale uddannelsespolitikker om indvandrerelever i folkeskolen og forsker bl.a. i, hvordan kommuner organiserer undervisning for indvandrere.
Maria Kirstine Hummelmose forsker i nyankomne elevers faglige deltagelsesmuligheder i en dansk folkeskolekontekst.
Mette Buchardt forsker i reformer i det danske uddannelsessystem, særligt de samfundsfaglige og humanistiske fag.
Karen Egedal Andreasen er ekspert inden for historiske og nutidige eksamensformer i uddannelse og bl.a. også i husgerning ud fra et historisk perspektiv.
Lone Krogh er engageret i forskning om medinddragelse af studerende som partnere i undervisningen og har ligeledes ekspertise inden for problembaseret læring og eksperimentelle læringsformer i danske og internationale kontekster.
Gro Hellesdatter Jacobsen bedriver forskning i hvordan lærere kan anerkende kulturel literacy hos børn fra folkeskoler i udsatte områder.
Birthe Lund forsker i bæredygtighed, herunder hvilke pædagogiske og didaktiske praksisser bæredygtighed kræver.
Margit Saltofte har ekspertise i læring- og refleksionsprocesser relateret til portfolioarbejde med billedkunstfaget i folkeskolen.
Maria Kirstine Hummelmose forsker i faglige deltagelsesmuligheder for nyankomne elever i faget Dansk som andetsprog.
Hatice Secilmis Filikci’s er ekspert inden for krydsfeltet mellem tosprogethed og ordblindhed i folkeskolen.
Marlene Printz Jellesen forsker i fagdidaktikkens betydning for elevernes deltagelsesmuligheder og etableringen af inkluderende undervisningsmiljøer med særlig fokus på faget kristendomskundskab og de øvrige kulturfag.
Ida Spangsberg undersøger, hvordan undervisning kan formes af både mennesker og ting, og hvordan alternative læringsrum kan åbne for nye forståelser af faglighed.
Lone Krogh er ekspert inden for social klasseopdeling, inklusion, diversitet og ulighed på videregående uddannelser.
Manté Vertelyte forsker i dagligdagens sociale relationer i det danske uddannelsessystem, herunder hvordan bestemte følelser knytter sig til oplevelsen af in- og eksklusion.
Asta Smedegaard Nielsen er ekspert inden for in- og eksklusion, herunder af minoriteter.
Ida Spangsberg forsker i fagprofessionelles arbejde med inklusion i danske folkeskoler og undersøger, hvordan inklusion bliver til i skolens praksis, samt hvordan børn positioneres forskelligt i mødet med inklusionsindsatser.
Marlene Printz Jellesen forsker i fagdidaktikkens betydning for elevernes deltagelsesmuligheder og etableringen af inkluderende undervisningsmiljøer.
Amina Sabah Karim forsker i SOSU-uddannelserne med særligt henblik på deltagelsesmuligheder for bl.a. tosprogede kvinder.
Lone Krogh er ekspert vedrørende studerendes trivsel på videregående uddannelser.
Margit Saltofte bedriver forskning i sammenhængen mellem læring, kreativitet og sociale fællesskaber.
Manté Vertelyte forsker i elevers venskabsrelationer på tværs af forskellige identitetskategorier samt elevers historiske og nutidige trivsel og mistrivsel.
Asta Smedegaard Nielsen har ekspertise inden for skolevægring/skolefravær.
Antonia Scholkman er ekspert i muligheder og udfordringer ved teknologi og fremtidens uddannelser og forsker bl.a. i kunstig intelligens på videregående uddannelser, herunder samspillet mellem læring og generativ AI.
Birthe Lund forsker i bæredygtighed, herunder hvilke pædagogiske og didaktiske praksisser bæredygtighed kræver.
Amina Sabah Karim forsker i tosprogede kvinders oplevelser og deltagelsesmuligheder på SOSU-uddannelser gennem brug af Generativ AI.